Srbija

Zamrznut štrajk u pravosuđu

Beogradski odbor Sindikata pravosuđa zamrznuo je štrajk u Beogradu, kako bi sprečio negativne posledice za sve koji zavise od rada pravosudnog sistema.

U saopštenju Sindikata se navodi da su tokom štrajka, po nalogu Ministarstva pravde, predsednici sudova i javni tužioci sprovodili nezakonitu anketu među zaposlenima.

Predsednici sudova i javni tužioci nikada pre nisu sprovodili ankete sa pitanjima da li su zaposleni zadovoljni uslovima rada, obimom posla i visinom zarade, kaže se u saopštenju.

U Ministartsvu pravde nisu se još oglasili povodom saopštenja Beogradskog odbora Sindikata da zamrzne štrajk.

Kako je rekla sekretarka Sindikata pravosuđa Srbije Slađanka Milošević, štrajk je zamrznut zbog pritužbi građana kako mnogo gube zbog štrajkova, a ne zato što je sa nadležnim Ministarstvom pravde potpisan bilo kakav sporazum.

Većina zaposlenih u pravosudnih organima, prema saopštenju Ministarstva pravde, obustavila je štrajk u petak, pošto je prihvatila ponudu za povećanje zarada od 35 do 40 odsto, koje su zaposlenima dostavljene u, kako je rečeno anonimnoj anketi.

U Beogradskom odboru Sindikata međutim kažu da nisu potpisali nikakav sporazum sa Ministarstvom pravde, kao i da su je anketiranje bilo javno, i pod pritiskom.

"Ovaj sindikat nije potpisao nikakav sporazum sa Ministarstvom pravde. Mi se nadamo nastavku pregovora, bez obzira na to što smo zamrznuli štrajk. Međutim, Ministarstvo pravde je to koje je izjavilo da su potpisali sporazum sa sindikatom koji uopšte nije ni bio u štrajku", kaže Miloševićeva.

Slađanka Milošević takođe kaže da će Sindikat sprovesti anketu među zaposlenima da li je štrajk ispunio njihova očekivanja i da li su za nastavak štrajka.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend