Srbija

Zatražena smena direktora policije, upozorenje i ministru

Nezavisni policijski sindikat Srbije zatražio je u četvrtak ostavku direktora policije Milorada Veljovića a od ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da prestane da učestvuje u, kako se navodi, "folkloru širenja socijalne demagogije".

"Zahtevamo da direktor Veljović podnese hitnu i neopozivu ostavku, jer nije svojim dosadašnjim radom pokazao razumevanje za probleme zaposlenih, dopustivši opšti javašluk u ministarstvu. Ukoliko to sam ne učini, Nezavisni policijski sindikat Srbije počeće sredininom janura kampanju za njegovu smenu", navodi se.

U saopštenju se dodaje da Veljović ostavku treba da podnese iz moralnih razloga jer je dozvolio da propadnu svi tenderi za nabavku uniformi i obuće za policajce, a da se novac namenjen za te stvari potroši na druge potrebe.

"Kupovina novih automobila, sportskih motora, kadriranje i neadekvatno vrednovanje rada, ozbiljno su narušili sistem svih moralnih vrednosti, a sama činjenica da sve više policajaca puni naslovne strane dnevnih novina učešćem u kriminalnim radnjama, pokazuje trenutno stanje u MUP-u i zahteva njegovu ostavku, pre svega kao moralni čin", navodi sindikat u saopštenju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend