Srbija

Završava se aranžman sa MMF-om

Kreditni aranžman Srbije i Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) ističe danas, a Vlada će zatražiti novi, ali iz predostrožnosti.

Srbija je iz tekućeg stend-baj aranžmana od oko tri milijarde evra ugovorenog 2009. godine povukla 1,5 milijardi, što predstavlja 293 odsto kvote Srbije u MMF-u.

Novi aranžman iz predostrožnosti isključivao bi dodatno zaduživanje Srbije. Još se ne zna na koji rok bi bio novi sporazum, a guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić zalaže se da bude na dve godine.

Premijer i ministar finansija Mirko Cvetković, koji očekuje da novi aranžman sa MMF-om bude sklopljen u septembru, potpredsednik Vlade Božidar Djelić i guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić otputovali su za Vašington gde će učestvovati na prolećnom zasedanju MMF-a i Svetske banke. Zasedanje počinje u petak i traje do 18. aprila.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend