Srbija

Zdravstveni sistem je postavljen na noge

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je danas da je zdravstveni sistem Srbije definitivno "postavljen na noge" i da je izazov za sledeću godinu održavanje dostignutog nivoa.

"Zdravstveni sistem Srbije definitivno je stao na svoje noge i to nije malo dostignuće. 2002. je bio na kolenima, a najveći izazov za sledeću godinu je da uspemo da održimo dostignuto", kazao je ministar novinarima u Beogradu.

On je na skupu na kom su sumirani rezultati rada Ministarstva zdravlja za ovu godinu i izneti planovi za sledeću, naveo da je uspeo ogroman posao vezan za pandemiju virusa gripa tipa A H1N1, jer su "planovi radjeni sa potencijalno najcrnjim scenarijom, a nabavke kao da je u pitanju blaža pandemija".

Prema rečima Milosavljevića, ukupno oko 7,5 milijardi dinara potrošeno je za zaštitu ljudi od takozvanog novog virusa gripa, od čega su deset odsto koštale vakcine, a ostalo je potrošeno na ukupan efekat tog gripa, odnosno lečenje, opremu i slično.

Ministar je naveo i da će oko 3.000 evra koštati uništavanje preostalih doza vakcina protiv virusa H1N1 i da je taj proces u nadležnosti Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend