Srbija

Živković: Skupština zakazana samo da bi se nešto dešavalo

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je današnja sednica Skupštine Srbije zakazana "samo da bi se nešto dešavalo" i apelovao na vladajuću većinu da na dnevni red stavi predloge zakona koje i on predlaže.

Na dnevnom redu skupštine je Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezolucije Skupštine Srbije o Vojvodini koji su podneli poslanici opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine a koji nije podržala Vlada i skupštinski odbor za ustavna pitanja.

„Vladajuća struktura je to stavila na dnevni red, a kako će se o tome glasati to će zavisiti od mnogo faktora a ni jedan od njih nije parlamentarizam, demokratija, razum“, kazao je Živković novinarima u skupštinskom holu i dodao „zato ja danas bojkotujem rad skupštine“.

On je predložio vladajućoj većini da na dnevni red stavi izmene zakona iz oblasti zdravstva, koje predlaže već duže vreme, a kojima se predvidja obavezan lekarski pregled kandidata za poslanike, ministre i predsednika države.

„To je neophodno da poslanici ne bi glasali na dugme, na zvuk zvona, jer to je prikladnije nekim drugim vrstama“, rekao je Živković.

Kritikovao je beogradsku vlast zbog izgradnje žičare, navodeći da bi novac predvidjen u tu svrhu mogao da se upotrebi za izgradnju obdaništa i kupovinu novih autobusa.

„Trebalo bi da proširim svoj predlog o zakonima iz oblasti zdravstva i na odbornike, gradonačelnike, a posebno zamenike gradonačelnika, kako ne bi donosili odluke koje nemaju veze sa razumom“, ocenio je Živković.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend