Srbija

Zorana Mihajlović: Blokade ulica i puteva nedopustive

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je način na koji jedan broj gradjana protestuje zbog cene goriva blokadom saobraćajnica i autoputa, ugožavajući bezbednost i slobodu kretanja svih drugih ljudi, nedopustiv i za svaku osudu.

„Blokade automobila u kojima su bebe, deca i starci, naročito na velikim vrućinama, ugrožavaju živote naših gradjana i to nema nikakve veze s protestima zbog cene goriva, već sa uvodjenjem haosa u našu zemlju“, rekla je Mihajlović, a saopštio je njen kabinet.

Ona je dodala da Vlada Srbije i resorna ministarstva energetike i finansija svakako analiziraju stanje na tržištu goriva i traže način kako da odgovore na poslednja poskupljenja.

„Da li je cena derivata visoka i da li će akcize biti smanjene to će reći nadležna ministarstva, ali niko nema pravo da blokira ulice i saobraćaj jer tako ugrožava sve ostale gradjane“, istakla je ministarka.

Dodala je da pored načina kako da smanji cenu goriva u Srbiji čime bi se očuvao životni standard gradjana, „Vlada Srbije mora da pronadje način kako da spreči sve neodgovorne pojedince i grupe da pod izgovorom protesta blokadom saobraćajnica ugrožavaju osnovna prava gradjana i nanose im štetu“.

„Svako u Srbiji može slobodno da izrazi svoj stav i protest, ali niko ne sme protestima da ugrožava prava i nanosi štetu drugim gradjanima“, rekla je Mihajlović.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend