Svet

Doživotni zatvor grčkom policajcu za ubistvo dečaka

Grčki policajac koji je 2008. godine ubio jednog dečaka u Atini...

Atina – Grčki policajac koji je 2008. godine ubio jednog dečaka u Atini, što je izazvalo proteste širom Grčke, osudjen je u ponedeljak na doživotni zatvor.

Kako javljaju agencije, Epaminondas Korkoneas (38) je pred sudom u gradu Amfisa osudjen jer je u decembru 2008. godine sa umišljajem pucao u Aleksandrosa Grigoropulosa (15).

Korkoneas je tvrdio da nije kriv, i da je dečak stradao od metka koji se odbio. Prema rečima Korkoneasovog advokara, to je bila nesreća do koje je došlo kada je policija ispaljivala metke upozorenja kako bi odvratila grupu mladića da je gadjaju raznim predmetima.

Grigoropulos je ubijen u delu Atine koji je poznat kao stecište anarhista, a njegova smrt je izazvala dvonedeljne proteste širom Grčke tokom kojih je omladina palila automobile i zgrade i pljačkala prodavnice. Istovremeno, obnovljeni su napadi anarhista na policijske i vladine objekte.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend