Svet

Eksplozije u Kini: Broje se mrtvi i povređeni

Broj poginulih u seriji eksplozija u skladištu opasnih materijala u luci Tjencinu na severoistoku Kine popeo se na 44, među kojima je devet vatrogasaca.

U eksplozijama kasno sinoć povređeno je više od 500 ljudi, javila je novinska agencija Sinhua.

Eksplozija je razvalila vrata okolnih zgrada i zatresla prozore nekoliko kilometara unaokolo, preneo je AP.

List Beiđing njuz piše da je devet vatrogasaca stradalo u nesreći koja se desila u pretežno industrijskoj zoni. 

Policija u Tjencinu saopštila je da je početnu eksploziju izazvala pošiljka u jednom magacinskom kontejneru, kao i da je rukovodstvo kompanije privedeno. 

Kineska državna novinska agencija objavila je da je eksplodirao eksploziv na brodu u luci, prenosi BBC. Mediji su ranije preneli da je eksplodirao jedan od rezervoara u skladištu nafte i da su u lančanim reakcijama nastale ogromne eksplozije. 

Policija je postavila kordon na nekoliko kilometara od skladišta, sprečavajući novinare da se približe mestu nesreće, a kineske vlasti uobičajeno kontrolišu širenje informacija o katastrofi. 

Više od 1.000 vatrogasaca poslatih na mesto nesreće do jutra su stavili vatru pod kontrolu. 

Predsednik Kine Si Đinping zahteva oštre kazne za sve za koje se utvrdi da su odgovorni za nesreću.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend