Svet

Florens Artman uhapšena u Hagu

Bivša portparolka glavne tužiteljke Haškog tribunala Florens Artman uhapšena je i uvedena u zgradu suda u Hagu. Ona je došla je da prati izricanje presude Radovanu Karadžiću, javlja reporter N1 Zvonko Komšić.

Podsećamo, Artmanova je od ranije optužena za nepoštivanje suda zbog objave podataka iz tajnih odluka Žalbenog veća Haškog suda u predmetu Slobodan Milošević.

Ona je, prema optužnici, tajne podatke objavila u svojoj knjizi „Mir i kazna“ i u članku „Prikriveni ključni dokazi o genocidu“.

Pre hapšenja, Majke Srebrenice i udruženja žrtava su napravili obruč oko nje, ali je nakon manjeg naguravanja ipak privedena.

Na izricanje presude došao je i brat Radovana Karadžića, Luka. Incidenata prilikom njegovog dolaska nije bilo, javljaju reporteri N1.

Haški tribunal izreći će danas prvostepenu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske i vrhovnom komandantu vojske RS Radovanu Karadžiću.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend