Svet

Nakon Zvornika postoji nova opasnost od terorizma

Informaciju o mogućem novom terorirstičkom činu u BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu dobila je od Obaveštajno-sigurnosne agencije.

Iz SIPA-e je saopšteno da u okviru svojih nadležnosti u saradnji s lokalnim policijskim organima preduzima odgovarajuće mere i radnje na njihovoj proveri i produbljivanju. Priču o terorizmu i policijskim organima u Bosni i Hercegovini je pratila Milica Vučetić. 


Nakon napada u Zvorniku, mere bezbednosti u BiH su na višem nivou i to će tako i ostati barem neko vreme, posebno nakon indicija o mogućem novom terorističkom napadu u BiH. Za N1 je to potvrdio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, ne želeći ulaziti u detalje. 

Inače, tu informaciju je primila SIPA od Obaveštajno-sigurnosne agencije i oni vrše provere bezbednosnih podataka, a ministar Mektić je kratko potvrdio da ta informacija jeste stigla od partnerske agencije iz regiona, ne želeći otkriti od koje. 
Granična policija BiH vrši pojačane mere kontrola na čitavoj granici BiH, a to se posebno odnosi na sve izlaze i ulaze iz BiH, posebno za osobe koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom terorizam, ali i sa bilo kojom vrstom kriminala.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend