Svet

Napadači sa Kosova zauzeli policijsku stanicu u Makedoniji

Grupa od 40-ak napadača, najverovatnije sa Kosova, zauzela je noćas na određeno vreme stanicu u selu Gošince, kod Lipkova, u Makedoniji. Napadači su zarobili i mučili četvoricu policajaca, nakon čega su napustili stanicu.

Napad se desio noćas oko 2.30, potvrdilo je makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Portparol ministarstva Ivo Kotevski je rekao da je naoružana grupa sa Kosova napala policijsku stanicu, u kojoj su četiri policajca bila na dužnosti.

Gnjilanska grupa odgovorna za napad?

Portparol makedonske policije Ivo Kotevski je naveo da je za incident, prema prvim informacijama, „odgovorna grupa iz Gnjilana“, čiji je lider izvesni Dževahir Ademi.

 Oni su ih, kako je rekao portparol, razoružali i obratili im se na albanskom jeziku, preko čoveka koji je prevodio, rekavši im da žele svoju zemlju i da ne priznaju nikakav Ohridski sporazum. Kotevski je naveo da su napadači na sebi imali obeležja UČK (tzv. Oslobodilačke vojske Kosova).

Kako je preneo Kotevski, oni su vezali trojicu policajca, a četvrtog su i tukli, i sve to i snimali kamerom. „Mi smo OVK. Recite svima da vas ni (lider albanske partije u Makedoniji DUI Ali) Ahmeti, ni (premijer Makedonije Nikola) Gruevski ne mogu spasiti. Volimo svoju zemlju, ne želimo Ohridski sporazum. Neka niko ne dolazi, sve ćemo likvidirati“, poručio je jedan od napadača.

Kako je naveo Kotevski, napadači su zatim oduzeli oružje pronađeno u stanici, i razbili policajcima mobilne telefone.

Kada su, kazao je, napadači otišli, policajac kome nisu bile vezane ruke je odvezao ostalu trojicu kolega i zajedno su se pešice spustili u selo. Dok su bežali niz put, policajci su čuli rafale, prenose makedonski mediji.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend