Svet

Oslobodjen šef fabrike iz koje se izlio mulj

Sudija u madjarskom gradu Vespremu odlučio je da odbaci tužbu protiv Zoltana Bakonija...

Sudija u madjarskom gradu Vespremu odlučio je da odbaci tužbu protiv Zoltana Bakonija, šefa madjarske kompanije povezane š izlivanjem otrvnog crvenog mulja, i potom ga oslobodio iz pritvora, rekao je u sredu advokat odbrane.

Advokat Janoš Banati rekao je da je sudija gradskog suda Vesprema doneo odluku pošto tužioci nisu uspeli da dokažu optužbe.

Sud je zasedao da bi razmotrio optužbe za nemar zasnovane na sumnji da Bakoni nije u dovoljnoj meri pripremio upozorenja za slučaj opasnosti, kao i planove za reagovanje u slučaju nesreće poput izlivanja otrovne materije.

Oko 700.000 kubnih metara otrovnog mulja i vode izlilo se 4. oktobra iz napuklog rezervoara fabrike aluminijuma u mestu Ajka, kojom je rukovodio Bakoni, posle čega je život izgubilo devet ljudi i naneta ogromna ekološka šteta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend