Svet

Prazni rafovi i redovi za benzin

Osim limitirane sume novca koju mogu da podignu iz banke, Grci se susreću sa novim nevoljama - police u supermarketima se prazne, a redovi za benzin sve veći.

Mediji prenose, da su ogromni redovi na benzinskim pumpama nastali jer vozači osim vozila pune i kanistere kako bi stvorili zalihe. Grci strahuju da bi uskoro mogli da ostanu bez goriva, a spekuliše da su pojedine benzinske pumpe zatvorene upravo iz tog razloga. 

Na mnogim benzinski pumpama uvedena je ograničena kupovina od 20 evra po vozilu, a plaća se isključivo gotovinom. Prazne se i police supermarketa jer građani očekuju snažan rast cena hrane pa kupuju sve što mogu pronaći kako bi stvorili zalihe. Tviter su preplavile fotografije praznih polica u prodavnicama, a kruži i informacija da je od goriva ostao samo dizel.

Grci, koji već mesecima pažljivo prate iscrpljujuće pregovore, pokušavaju da se priviknu na novu situaciju i nadaju se da će se postići dogovor.  „Ne mogu da verujem. I dalje se nadam da ću se sutra probuditi i da će sve biti u redu. Trudim se da ne brinem“, rekla je za Rojters stanovnica Atine Evgenia Gekou (50). Dugi redovi stvorili su se i ispred bankomata koji su međutim ostali zatvoreni. 

„Imam pet evra u džepu, i pomislio sam idem da okušam sreću ispred bankomata. Juče su redovi bili predugi“, rekao je vodoinstalater Janis Kalaizakis (58) koji je stajao u redu ispred ispražnjenog bankomata.  „Ne znam šta bih rekao. Ovo je haos“, dodao je on.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend