Svet

Putin: Južni tok još nije mrtav

Rusija nije definitivno odustala ni od projekta Južni tok ni od Turskog toka, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Što se tiče naših izvoznih ruta preko Crnog mora, postoje izvesne poteškoće političke prirode sa Turskom, ali mi nismo definitivno odustali od projekata Južni tok i Turski tok, samo nam je potreban jasan stav Evropske komisije“, rekao je Putin novinarima posle razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, javlja Tas.

Putin se osvrnuo i na Poljsku, rekavši da će Rusija potražiti druga tržišta, ukoliko Varšava ne kupuje ruski gas, prenela je agencija Rojters. 

„Gasprom će aktuelne količine prirodnog gasa koje isporučuje Poljskoj ponuditi drugim kompanijama, po isteku ugovora“, poručio je ruski predsednik, dodajući da Gasprom razmatra druge prilike i da namerava da dostavi ponudu drugim partnerima, navodi Tas. 

Rusija je, kako je dodao, spremna i na saradnju s Izraelom u energetskom sektoru. 

„Možemo i razmatramo potencijalnu saradnju i u drugim oblastima“, rekao je Putin.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend