Svet

Putin šalje brodove prema Siriji: Uništićemo sve pretnje

Rusija će poslati ratne brodove ispred sirijske obale, kako bi ojačala odbranu svojih vazdušnih baza na području Latakije, saopšteno je iz zapovedništva ruske vojske, nakon što je juče turski F-16 srušio ruski borbeni avion.

Osim toga, ruski lovci će odsad pratiti bombardere koji bombarduju položaje islamskih džihadista u Siriji, kako bi im pružili zaštitu tokom njihovih misija, piše BBC.

General Sergej Rudskoj je izjavio da će se „preduzeti mere da se pojača vazdušna odbrana“ te da će „sve mete koje predstavljaju potencijalnu opasnost biti uništene“.

Podsetimo, juče je ruski vojni avion srušen na granici sa Sirijom. Turske vlasti su poručile da se radilo o provredi vazdušnog prostora Turske, dok je ruska strana objavila kako je srušeni avion leteo unutar vazdušnog prostora Sirije.

Jedan ruski pilot ubijen je, a za drugim se još traga objavila je ruska vojska.

Piloti su se katapultirali nad sirijskom teritorijom, pri čemu je jedan ubijen vatrom sa zemlje, rekao je Sergej Rudskoj. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend