Svet

Rusija na nogama: Gde je nestao Vladimir Putin?

Ruski predsednik Vladimir Putin u javnosti se nije pojavio od 5. marta. Njegov portparol, na pitanje novinara, kazao je da ne postoji razlog za zabrinutost i da je sve uredu. Ali, Rusijom kolaju glasine da je Putin umro, a na društvenim mrežama su ga već i sahranili.

To što je ruski predsednik otkazao najavljena službena putovanja i sastanke samo je još više podgrejalo glasine.

Kako piše Rojters, Putin je trebalo da otputuje u Kazahstan na sastanak sa predsednikom Nursultanom Nazarbajevim, ali poseta je otkazana, a neimenovani izvor je rekao da je razlog bolest ruskog predsednika.

Dodatnu sumnju je izazvalo i to što je Kremlj pre dva dana objavio fotografiju Putina sa liderom Republike Karelije, a pojedini mediji tvrde da je fotografija načinjena na sastanku koji se dogodio pre više od sedam dana.

Online magazin Interpreter je objavio informaciju, pozivajući se na izvor iz jedne elitne bolnice u Moskvi, da je Putin doživeo moždani udar i da je hospitalizovan. 

Twitter u Rusiji “gori”. Korisnici te društvene mreže već “zamišljaju svet bez Putina”.

Iz kabineta 62-godišnjeg predsednika nisu želeli da komentarišu navode o bolesti pa čak i smrti a njegov portparol Dmitri Peskov samo je istakao da nema razloga za brigu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend