Svet

U bolnici 15 dece iz sarajevskih vrtića zbog trovanja

Petnaestoro dece koja pohađaju javne vrtiće u Sarajevu, u sredu uveče moralo je biti smešteno u bolnicu zbog trovanja, potvrđeno je iz Kliničkog centra u tom gradu koji je zbrinuo većinu otrovane dece.

Portparolka sarajevskog Kliničkog centra Azra Dedajić potvrdila je da je hospitalizovano petnaestoro dece i da se sumnja na trovanje, ali nije mogla da pojasni uzroke, prenela je Hina.

„Deca su hospitalizovana zbog trovanja, a u četvrtak ćemo imati višše informacija o tome kako su se otrovala“, kazala je Dedajić.

Lokalni mediji su javili kako se sumnja na trovanje salmonelom, ali to nije mogla da potvrdi ni Mirjana Jovanović-Halilović, direktorka javnog preduzeća „Đeca Sarajeva“ koja upravlja vrtićima koje pohađaju deca smešštena u bolnicu, prenela je Hina.

Ona je „Dnevnom avazu“ kazala kako je sanitarna inspekcija već tokom dana obavila provere u vrtićima, pa se očekuju njihovi nalazi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend