Svet

Ubio dvojicu vojnika BiH, pa izvršio samoubistvo

Osumnjičeni za ubistvo dva vojnika BiH u Sarajevu, nakon što je nekoliko sati bio opkoljen, izvršio je samoubistvo. Radi se o Enesu Omeragiću, koji je u policijskim dokumentima ranije okvalifikovan kao pripadnik selafijskog pokreta.

Dvojica vojnika su ubijena, a jedan je ranjen u pucnjavi u Rajlovcu kod Sarajeva. Nakon toga, osumnjičeni za ta ubistva je opkoljen u svojoj kući u sarajevskom naselju Sokolju. Pregovarački tim policije je pregovarao sa njim, ali je on izvršio samoubistvo, potvrdio je za televiziju N1 ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić.

Podsetimo, do pucnjave u kojoj su stradali vojnici u Rajlovcu je došlo nešto posle 19.30 sati, u Ulici Safeta Zajke.

Ministarstvo odbrane BiH saopštilo je da su ubijeni pripadnici Oružanih snaga BiH kaplar Nedeljko Radić, rođen 27. decembra 1981. godine iz Nevesinja, nastanjen u Vogošći, oženjen i otac jednog malodobnog deteta i vojnik I klase Armin Salkić rođen 8. augusta 1989. godine iz Viteza, a lakše je povređen stariji vodnik Dževad Ljukovac iz Sarajeva, koji je nakon ukazane prve pomoći upućen na kućno lečenje.

Ubijeni vojnici su radili na formacijskim mestima vozača u bataljonu Vojne policije Brigade taktičke podrške.

Kako su za N1 info rekli očevici, napadač je ušao u kladionicu koja se nalazi u blizini kasarne, i iz puške pucao na dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH koja su bila unutra. Kako dodaju, on je uzvikivao “Alahu ekber”.

Nakon što je izašao iz kladionice, napadač je pucao i na autobus, koji se u tom trenutku nalazio u blizini. Tom prilikom lakše su povređeni vozač i dvoje putnika. Oni su zadobili povrede od krhotina stakla  a on je pobegao.

Ko je Enes Omeragić?

Enes Omeragić (34) se u policijskim dokumentima vodi kao pripadnik selafijskog pokreta, javljaju sarajevski mediji. Još se navodi da je nekoliko bliskih Omeragićevih rođaka na ratištu u Siriji, ali da on, prema dosadašnjim saznanjima, nije bio na ratištu u toj zemlji.

Jerinić: Sve aludira da je reč o terorističkom napadu

Zamenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić kaže da sve aludira da je reč o terorističkom napadu na instituciju, na državu, na Oružane snage.

On je dodao da je istraga u toku, da su na mestu ubistva vojnika kantonalni tužilac, pripadnici kantonalnog i federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, te pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH. “Mi nemamo ingerencije niti možemo mimo naših lokacija da vršimo bilo kakvu istragu. Čekamo da tužioci i inspektori urade svoj deo posla da bismo imali više informacija”, naveo je Jerinić.

Jerinić je rekao da je u toku vanredna sednica zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane BiH da se očekuju dodatne informacije.

Lukač: Rano reći da li je reč o terorizmu

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije, je kazao da je rano govoriti da li se radi o činu terorizma.

“Treba sačekati sve činjenice, utvrditi motive a tek onda videti o čemu se radi. Osnovna moja poruka za građane da nema mesta za veću uznemirenost u većem obimu”, kazao je Lukač za N1.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend