Svet

Uhapšen direktor madjarske kompanije MAL

Madjarska policija uhapsila je u ponedeljak generalnog direktora kompanije MAL...

BUDIMPEŠTA – Madjarska policija uhapsila je u ponedeljak generalnog direktora kompanije MAL, vlasnice fabrike koja je izazvala jednu od najvećih ekoloških katastrofa u istoriji te zemlje, saznaje agencija Frans pres u ministarstvu unutrašnjih poslova u Budimpešti.

Prema tom izvoru, uhapšen je Zoltan Bakonji, sin jednog od vlasnika kompanije. Premijer Madjarske Viktor Orban rekao je ranije da je policija uhapsila jednog od šefova MAL-a.

"Pošto se ne radi o prirodnoj katastrofi nego o šteti izazvanoj ljudskim faktorom, štetu ne treba da plate poreski obveznici nego oni koji su je izazvali", rekao je Orban.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend