Svet

Ukrajina u pravom ratu sa Rusijom

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da je njegova zemlja "u pravom ratu" s Rusijom i da bi Ukrajinci trebalo da se pripreme za veliku rusku ofanzivu.

Porošenko je u intervjuu za BBC rekao i da ne veruje svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu, ali da nema drugu mogućnost osim da pregovara s njim.

„Mogu li da budem potpuno otvoren: ovo nije borba sa separatistima koje Rusija podržava, ovo je pravi rat s Rusijom. Činjenica da smo uhapsili vojnike regularnih ruskih specijalnih snaga je jak dokaz za to“, rekao je Porošenko.

Upitan da li se plaši ruske ofanzive na leto, ukrajinski predsednik je odgovorio.

„Plašim se svega. Mislim da pripremaju ofanzivu i da bi trebalo da budemo spremni. Mislim i da im ne dajemo ni najmanju šansu za provokaciju. Za to će u potpunosti oni biti odgovorni.“

On je rekao i da strahuje da neki delovi Ukrajine neće moći da budu preuzeti od separatista samo vojnim sredstvima, što znači da je diplomatija jedino rešenje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend