Svet

Ultimatum istekao, Pariz obećao izmenu zakona

Uoči isteka ultimatuma Evropske komisije zbog odluke Pariza da vrati Rome u zemlje iz kojih su došli...

Uoči isteka ultimatuma Evropske komisije zbog odluke Pariza da vrati Rome u zemlje iz kojih su došli, Francuska je u petak uveče prihvatila da izmeni zakon o slobodi kretanja stanovništva.

"Primili smo francuske dokumenta i analiziraćemo ih tokom vikenda", rekao je portparol Evropske komisije za pravosudje i osnovna prava gradjana, Metju Njuman.

On nije izneo detalje u vezi sa odgovorom francuskih vlasti na ultimatum Brisela koji je istekao u ponoć.

Prema nezvaničnim diplomatskim izvorima, Francuska će u svoje zakonodovstvo bolje preneti evropsku direktivu o slobodi kretanja u EU. Od Pariza je Evropska komisija zatražila da 15. oktobra promeni praksu i pridržava se pravila Unije.

To upozorenje bilo je prvi korak u pokretanju postupka protiv Francuske zbog kršenja zakona o slobodi kretanja stanovništva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend