Link - Up

Delovanje u hitnim situacijama

U Golupcu je predstavljen projekat “Sistem za delovanje u hitnim situacijama” koji zajednički realizuju opštine Golubac iz Srbije i Nova Moldava

Osnovni cilj projekta je poboljšanje kvaliteta života u prekograničnom delu Dunava uz porast stepena bezbednosti i podizanje svesti stanovništva kroz efikasno upravljanje i spremnost za delovanje u vanrednim situacijama.

Projekat se konkretno odnosi na efikasnije delovanje u hitnim slučajevima u gradovima na Dunavu u slučaju prirodnih katastrofa i ekoloških nesreća. Pored obuke 12 vatrogasaca predviđa i na nabavku opreme za vatrogasce-spasioce, kamiona vp 7000/700 i kamion v 300 za delovanje u šumskim požarima.

Za opštinu Golubac projekat je od izuzetnog značaja jer mesto nema vatrogasnu stanicu.

Projekat sufinansira Evropska Unija, kroz program prekogranične saradnje sa  85 odsto novca ili 800.098 evra.

Golubac i Nova Moldava učestvuju zajedno sa 941.292 evra. Državni budžet Rumunije finansira aktivnosti sa 78.393 evra, Nova Moldava Nova 12.060 evra, a Golubac 50.740 evra.

Ovom prilikom u poseti Golupcu je boravio i gradonačelnik Nove Moldave Adrian Torma koji se susreo sa predsednikom opštine Golubac, Nebojšom Mijovićem.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend