Koncerti

Depeche Mode na Ušću 19. maja

Engleski elektro pioniri, Depeche Mode, u okviru svoje evropske turneje kojom proslavljaju 30 godina rada, posetiće Beograd u nedelju 19. maja i na Ušću održati dugoočekivani koncert.

Proslavljajući više od tri decenije uspešne karijere i preko 100 miliona prodatih ploča, Depeche Mode će konačno podeliti svoju neprikosnovenu energiju uživo sa publikom u Srbiji, gde važe za jedan od najomiljenijih bendova.

Konferencija za medije počela je tačno u 13.30h, a brojnim novinarima – kojih je bilo nekoliko stotina – obratili su se Dejvid Gan, Endi Flečer i Martin Gor.

„Snimili smo preko 20 pesama koje su u konkurenciji za novu ploču. Te pesme se tokom rada u studiju menjaju i mi to volimo. Treba da prođe dosta vremena pre nego što pesma postane Depeche Mode pesma.“

Što se tiče koncerta koji je bio zakazan 2009. u Beogradu, pa onda otkazan, DM su fanovima u Srbiji poručili: „Izvinite. Takav je život, takve stvari se dešavaju,moraš se boriti sa udarcima. Mi ćemo se sledeće godine svakako iskupiti publici u Srbiji na najbolji mogući način“.

„Možda za našu muziku neki ljudi misle da je mračna i verovatno je to tako… Ali za nas je je to iskrena muzika i prepuna emocija… I dalje nas raduju  nastupi uživo, energija tokom koncerata. Mi smo postali bend kakav smo danas tokom godina, tokom iskustava sa koncerata. To je i dalje najveći izazov za nas.

„Još radimo na imenu albuma i nazivu turneje, ponekad je potrebno više vremena za to…“

„Nikada se nismo uklapali u muzički „biznis“. Imali smo sreću da imamo odanu bazu fanova i da mnoge ljude i dalje zanima to što radimo.“

Na pitanje novinara da li su do sada napisali pesmu svojih snova, DM su rekli: „Tokom godina napisali smo mnoge pesme, ali nisam siguran da možemo da izdvojimo baš jednu pesmu koja je „ta“. Ali, na našoj novoj ploči biće tri ili četiri za koje bi to mogli da kažemo.“

Turneja počinje 7 maja u Tel Avivu, a završava se 29. u Minsku. Posle evropske turneje Depeche Mode kreću na turneju po Americi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend