Koncerti

Domaći aduti za Main Stage na Exitu

Do EXIT R:Evolucije ostalo je nešto više od nedelju dana. Dobroj atmosferi doprinose i novi izvođači dve najveće bine - Main stage-a i Dance Arene: GBH, Alice Russell i Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Bad Copy, Vrelo, Veliki Prezir.

GBH ili Charged GBH začetnici su hardcore punka i jedan su od najboljih bendova ovog pravca zajedno sa sastavima Exploited i Discharge. Oni će biti zaduženi za eksplozivno otvaranje Wariros Dance dana na EXITu, a izabrali su ih niko drugi do, veliki The Prodigy, koji ovim žele da im odaju posebnu počast, kao bendu koji je uticao na neke od njih.

Alice Russell jedna je od najznačajnijih novih pevačkih zvezdi iz Velike Britanije posle pojave Amy Winehouse. Ova umetnica je lansirala pojam novog soula na engleskoj klupskoj sceni, dok su američki kritičari poručili: “Zaboravite na Joss Stone, Duffy, pa čak i Adele”. Povrh svega, ona je i autor svoje muzike i njenih pet albuma rečito govore o tome. Najnoviji, “To Dust”, vodiće je ove godine širom sveta, a novi singl “Heartbreaker” postao je hit u kratkom vremenskom roku.

Dan kada ćemo na jednom od retkih evropskih nastupa videti Atoms For Peace (Exit, 13. jul, subota), biće prilika da u drugačijem svetlu sagledamo i domaću muzičku scenu. Thom Yorke, osnivač Radiohead-a, kao jedan od neprikosnovenih umetničkih lidera savremene generacije pop autora, upravo je odabrao naše Darkwood Dub kao predgrupu za svoj novi projekat.

“Imamo veliku čast i zadovoljstvo da sviramo na Exitu pre benda Atoms For Peace. Njihov album “Amok” spada medju najzanimljivija izdanja ove godine, i sa nestrpljenjem očekujemo da ih vidimo uživo. Posebno nas raduje što su Thom Yorke, Flea i društvo izrazili želju da Darkwood Dub nastupe pre njih. Vidimo se na Exitu!” izjavio je pevač Darkwooda Dejan Vučetić.

Darkwood Dub su vodeća alternativna rock grupa iz Srbije preko dvadeset godina. Poslednjih godina, posle ulaska Vasila Hadžimanova u grupu, Darkwood Dub su se okrenuli dubljem istraživanju magičnih mogućnosti jazz improvizacije, tako da i danas osvajaju nove fanove, ostajući vrlo specijalan bend i simbol mogućnosti društvene promene koja počinje sa muzikom.

Energiju naše muzičke scene na Main stage-u doneće Bad Copy koji će imati specijalan set zagrevanja za Snoop Dogg-a, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Vrelo, Veliki prezir.

Tim povodom Ajs Negrutin iz grupe Bad Copy je izjavio: “jako nam je drago što repujemo ispred jedne velike zvezde kao što je Snoop Dogg koju smo slušali još od ranih dečijih dana, takoreći od pelena.”

Zbog pojave preprodavaca i falsifikatora na društvenim mrežama, apelujemo na posetioce da ulaznice za Exit 2013 kupuju na zvaničnim mestima za kupovinu ulaznica. Čak i ako falsifikovane ulaznice izgledaju kao prave, ulaz na Exit sa njima neće biti moguć jer je iskjučivo validna naša baza podataka. Podaci iz naše baze moraju da se poklapaju sa bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falsifikovanih ulaznica nemoguće. Sve informacije o ulaznicama mozete pronaci na ovom linku.

Trenutna cena petodnevne ulaznice iznosi 6990 dinara sve do 9. jula do ponoći, posle čega će dostići finalnu cenu od 11.990 dinara. Jednodnevne ulaznice su u prodaji po ceni od 2990 dinara do 9. jula u ponoć, dok će na dan festivala ulaznice biti skuplje. Ulaznice su dostupne u Novom Sadu na Gigstix prodajnim mestima – Pariski magazin (Kralja Aleksandra 12), Bulevar Books (Bulevar oslobođenja 60), knjižara Serendipiti (SPENS, Sutjeska 2) i Cafe Macchiato (TC Merkator), kao i onlajn kupovinom preko Gigstix.com ili u Corner šopovima širom Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend