Koncerti

Erik Bardon 15. jula u Kombank areni

Jedan od najupečatljivijih vokala svih vremena koji je ovekovečio čuvenu pesmu “House of the Rising sun”, Erik Bardon 15. jula nastupiće u Kombank areni.

Ova muzička ikona koja stvara i nastupa više od 50 godina, upisan je u “Rock and Roll Hall of Fame” 1994. a magazine Rolling Stone imenovao ga je među 100 “Najboljih glasova svih vremena”. Bardona sa pravom nazivaju najboljim belim pevačem bluza svih vremena.

Za pola veka koliko je na sceni, objavio je blizu 50 albuma kao frontmen grupa “The Animals” i “WAR” kao i solo albuma. Kroz promenu žanrova, jedina konstantna osobina jeste njegova hrabrost da stalno istražuje nove zvukove koje oblikuje svojim jedinstvenim glasom.

Eric Burdon delio je scenu sa legendama kao što su Čak Beri, Džimi Hendriks, Džimi Viterspun, Otis Reding i Brus Springstin a skoro je sarađivao i sa Peti Smit i Igijem Popom dok su “Animals” bili deo “britanske invazije” šezdesetih godina i direktni konkurenti bendovima The Beatles, The Rolling Stones, The Who…

Svoju muzičku karijeru započeo je u Engleskoj. Slušajući idole Reja Čarlsa i Boa Didlija, Erik se upustio u američki bluz i džez. Kao frontmen britanskog benda “The Animals”, Bardon je doprineo oblikovanju rokenrola.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend