Koncerti

Franz Ferdinand na INmusicu 2012

Škotska pop grupa Franz Ferdinand, koja je nedavno objavila dva izdanja sa remiksima 'Covers EP', trenutno priprema četvrti album čije bi pesme mogli premijerno da izvedu na INmusic festivalu 2012 u Zagrebu.

Do sada su pored Franz Ferdinand, svoje nastupe na INmusicu – koji će se održati 29. i 30. juna- potvrdili The Cranberries, Mando Diao i Gogol Bordello.

“Prijatelji INmusic festivala i miljenici zagrebačke publike Franz Ferdinand poslednjih godina su pokorili svetske top-liste, osvojili neke od najprestižnijih svetskih muzičkih nagrada, među kojima su Grammy, MTV i Brit Awards i potvrdili svoj status jedne od vodećih svetskih atrakcija,” kaže se u saopštenju INmusic festivala, koji se sedmu godinu zaredom  organizuje na zagrebačkom Jarunu.

Franz Ferdinand krenuli su u osvajanje sveta početkom 2004. godine svojim debitanskim albumom i hit singlovima ‘Take Me Out’, ‘Matinee’ i ‘This Fire’. Nakon što je njihov prvenac, nazvan jednostavno ‘Franz Ferdinand’, postigao veliki uspeh, prvo na britanskoj, a potom i na svetskoj sceni, četvorka 2005. godine, objavljuje novi studijski album ‘You Could Have It So Much Better’, koji takođe dolazi na sam vrh top-lista najboljih albuma.

Album “Tonight: Franz Ferdinand” iz 2009. pokupio je najbolje kritike eminentnih muzičkih medija kao što su NME, Mojo, Pitchfork, Rolling Stone… kao što je i pokazala turneja koja je usledila.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend