Koncerti

Guano Apes 10. aprila u Areni

Popularni nemački bend Guano Apes nastupiće u Beogradskoj areni 10. aprila ove godine u organizaciji „Avalon produkcije“. Slavna grupa koju predvodi harizmatična pevačica Sandra Nasić, početkom aprila kreće na povratničku turneju sa novim albumom „Bel Air“ koji je juče najavio i novi singl „Oh What A Night“.

Guano Apes se smatraju jednim od najznačajnijih bendova na alternativnoj sceni čiji su hitovi „Open Your Eyes", „Big In Japan" i „Lords of the Bords" pored uspeha na top listama, postali i jedan od simbola sve popularnijeg snoubordinga i ekstremnih sportova. Početak prodaje i cene ulaznica biće saopšteni početkom februara. Guano Apes se vraćaju u postavi koja im je donela svetsku slavu, pa upečatljivi vokal energične Sandre Nasić na sceni ponovo prate gitarista Henning Rümenapp, basista Stefan Ude i bubnjar Dennis Poschwatta. Njihovi prvi koncerti nakon petogodišnje pauze, 2009. godine obeležili su neke od najmasovnijih festivala u Evropi među kojima su nemački giganti „Rock am Ring", „Rock im Park", austrijski „Nova Rock" i verovatno najveći evropski open-air festival „Przystanek Woodstock" u Poljskoj koji je te godine okupio neverovatnih 450.000 ljudi!

Prve reakcije medija u Srbiji na prerano objavljen datum beogradskog koncerta na zvaničnom sajtu benda www.guanoapes.org ubrzala je odluku „Avalon produkcije" da ugovori sve detalje sa menadžementom benda, te koncert ovim putem i zvanično objavi.

Guano Apes su nastali 1994. godine u nemačkom gradu Getingenu, da bi već dve godine kasnije postali pobednici na takmičenju bendova sa pesmom „Open Your Eyes" koja postaje hit singl širom sveta za nepunih godinu dana. Njihov prvi album „Proud Like a God" (1997) postaje platinast uz singlove „Rain" i „Lord of the Boards", pesmu koja postaje svojevrsna himna snoubordera širom sveta i nepovratno popularizuje ovaj sport sve do danas. Bend ubrzo uspeva da se probije na veliko američko tržište i Guano Apes sviraju rasprodate koncerte i velike festivale pred desetinama hiljada fanova na svetskoj turneji od čak 18 meseci! Uspeh se nastavlja 2000. godine kada izdaju album „Don’t Give Me Names" sa kojeg se izdvaja popularni singl „No Speech", ali i već kultna pesma „Big In Japan", inače adrenalinska obrada drugog čuvenog nemačkog benda Alphaville. Zanimljivo je da je direkcija Formule 1 nedavno izabrala ovu pesmu kao zaštitni znak Velike nagrade Japana. Treći album i po nekim recenzijama, možda i produkcijski najzreliji, „Walking on a Thin Line" iz 2003. godine obeležili su singlovi „Quietly", „You Can’t Stop Me" i „Pretty In Scarlet". Ipak, bez obzira na uspeh, posle iscrpljujućih turneja i objavljivanja kompilacije najvećih hitova, Guano Apes 2005. godine donose odluku da se povuku sa scene i posvete svojim solo karijerama. Sandra Nasić 2007. godine objavljuje album „Signal" koji popularnu adrenalinsku divu predstavlja u jednom drugačijem svetlu, dok se ostali članovi okupljaju u bendu IO koji 2008. godine izbacuje svoj debi „For The Masses". Vest o okupljanju benda u 2009. godini brzo se širi i Guano Apes potvrđuju svoj povratak i planove za novi album koji nosi naslov po delu grada Los Anđelesa, famoznom Bel Eru.

Ovaj dugo očekivani i četvrti po redu studijski album, potpisuje trenutno jedan od najtraženijih evropskih producenata Jon „Joshua" Schumann (Mew, Kent, Carpark North…), te producenti i studijski inženjeri Tom Lord-Alge (U2, Coldplay, Oasis…) i Randy Staub (Metallica, Nickelback, Alice in Chains…).

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend