Koncerti

Joe Satriani u maju u Beogradu

Slavni američki rok gitarista Joe Satriani nastupiće 24. maja sledeće godine u Centru “Sava” u Beogradu, u organizaciji koncertne “Long play”.

Virtuoz na gitari, sa čak 14 nominacija za Gremi nagradu i 10 miliona prodatih primeraka albuma, Joe Satrianii je jedan od najuticajnijih gitarista, priznat zbog svog specifičnog i prepoznatljivog stila sviranja.

Rođen 1956. u Njujorku, sa 14 godina je pod uticajem Jimmy Hendrixa počeo da svira gitaru, da bi tokom sedamdesetih godina podučavao značajne muzičare kao što su Steve Vai, u čijem umeće je beogradska publika uživala 30. oktobra, ali i Kirk Hammett iz benda „Metallica“.

Prvi album „Not on this earth“ objavio je 1986. godine, a godinu dana kasnije i „Surfing with a alien“ koji je odlično primljen kod publike i kritike.

Tokom 1993. pridružio se bendu „Deep Purple“ na turneji po Japanu na mestu Richie Blackmoora. Koncerti su bili veoma uspešni zbog čega su mu ponudili da ostane u bendu, ali je on odbio zbog solo karijere.

Godine 1996. pokrenuo je projekat „G3“, u okviru koga je krenuo na turneju sa Vaijem i Erick Johnssonom, a kasnije učešće su uzeli i mnogi drugi poznati muzičari.

Gostovao je na albumima mnogih poznatih muzičara, a od 2006. pomaže neprofitnu organizaciju koja obezbeđuje muzičke instrumente i besplatne časove sviranja za decu koja pohađaju državne škole u SAD.

U anketi magazina “Guitar World” za najboljeg gitaristu svih vremena Joe Satriani je zauzeo zavidno peto mesto.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend