Koncerti

Josipa Lisac 14. februara u SC-u

Pevačica jedinstvenog glasa i pojave Josipa Lisac održaće koncert za Dan zaljubljenih 14. februara 2013. godine u Sava centru u Beogradu, na kome će istovremeno obeležiti i 40 godina od izlaska kultnog albuma "Dnevnik jedne ljubavi".

“Nisu važne godine, a nije važno ni vreme, samo je važna ljubav”, kratko kaže pred dolazak u Beograd Josipa Lisac, koja inače 14. februara slavi i svoj rođendan.

Beogradsku publiku Josipa će podsetiti na “Dnevnik jedne ljubavi” (1973), njen prvi album koji danas uživa kultni status i mesto u svim antologijama, jer se radi o zbirci fantastičnih pesama kao što su sa “Sreća”, O jednoj mladosti”, “Ležaj od suza”, najavio je organizator koncerta LongPlay.

Trostruki slavljenički koncert u Sava centru biće prilika da publika čuje i neke od ostalih mnogobrojnih hitova Josipe Lisac, kao što su “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Danas sam luda”…

I ovaj koncert, kao i svi veći nastupi Josipe Lisac unazad dve decenije biće posvećen Karlu Metikošu, dodaje se u najavi koncerta.

Josipa Lisac je jedinstvena pojava na muzičkoj scene bivše Jugoslavije i pevačica s karijerom dužom od 40 godina, sa specifičnom interpretacijom i nekonvencinalnim stilom.

Već kao dete izuzetnog muzičkog talenta, sa deset godina peva klasični repertoar u Dječjem zboru RTV Zagreb pod upravom Dinka Fia, da bi se pred kraj gimnazije zainteresovala za rok i počela da peva u bendu O’Hara, kasnije Zlatni akordi. Ubrzo dobija priliku za samostalni nastup na tada najjačem festivalu zabavne muzike u Opatiji 1968. i odnosi niz nagrada s pesmom Arsena Dedića “Što me čini sretnom”.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend