Koncerti

Madonna u Zagrebu

Madonna World Tour 2012 počinje, kako su najavili međunarodni promoteri turneje, kompanija Live Nation Entertainment, 29. maja u Tel Avivu. Turneja uključuje arene, stadione i posebna mesta na otvorenom kao što su Plains of Abraham u kanadskom Quebecu, a zatim i Južnu Ameriku i Australiju gde Madonna nije nastupala skoro 20 godina. Turneja će posetiti 26 evropskih gradova uključujući London, Paris, Milan, Berlin kao i Zagreb, 11. juna.

Prvi od 26 koncerata na američkom delu turneje počinje 28. avgusta u Philadelphiji, zatim 6. septembra na stadionu New York Yankees, posle toga ide u Los Angleles Staples Center 10. oktobra, a svih 25 američkh datuma se (za sada) završavaju nastupom u Philips Areni u Atlanti 17. novembra.

Karte za koncert u Zagrebu će biti dostupne preko servisa Eventim od 17. februara.

Izuzetan uspeh Madonnine prethodne „Sticky & Sweet“ turneje potvrdio je njen status jedne od najuspešnijih izvođačica svih vremena. Tu istorijsku turneju su obeležili brojevi kao što su 70 000 rasprodanih ulaznica u Wrechteru u Belgiji, 76 000 u Helsinkiju (najveći koncert ikada održan u Finskoj od strane jednog izvođača), 40 000 u Oslu kao i 72 000 u Tallinu u Estoniji. Samo u Severnoj Americi pevačica je prodala preko 650 000 ulaznica, 72 000 ulaznica za koncert u Švajcarskoj (što je bio najveći koncert ikada održan u toj zemlji), 75 000 ulaznica u Londonu i 4 rasprodata koncerta u Madison Square Gardenu u New Yorku (60 364 ulaznice).

Najava Madonnine nove turneje popraćena je fantastičnom nedeljom u kojoj je je Madonna nastupala u poluvremenu najgledanijeg sportskog događaja u Americi, Super Bowlu, i lansiranja njenog novog singla „Give Me All Your Luvin’ (feat. Nicki Minaj & M.I.A.)“ sa novog albuma „MDNA“ u izdanju Live Nation Entertainment/Interscope Records, najavljenog za 26. mart.

‘“Nove pesme najveće muzičke umetnice i zabavljačice govore same za sebe. Njena umetnost, talent i kreativna produkcija rastu sa svakom turnejom, a „Madonna 2012″ neće biti izuzetak. Presrećni smo što je opet na turneji, i sigurni smo da su toliko srećni i njeni fanovi.“ – komentariše Arthur Fogel, predsednik kompanije Live Nation Entertainment Global Touring i Madonnin promoter.

Za vreme svoje izuzetne karijere, Madonna je prodala preko 300 miliona albuma i drži rekord kao najprodavaniji solo izvođač u istoriji koncerata i turneja. Ona je sedmorostruka osvajačica Grammy nagrade, producentkinja, tekstopisac, pevačica, kao i članica čuvenog Rock and Roll Hall of Fame. Njen prethodni album „Hard Candy“ je debitovao na vrhu top lista u 37 zemalja uključujući Severnu Ameriku, Veliku Britaniju, Kanadu, Francusku i Australiju. „Madonna 2012 World Tour“ je 9. po redu turneja popularne „Material Girl“ – njena prva turneja je lansirana 1985. godine pod imenom „Virgin Tour“.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend