Koncerti

Marilyn Manson i Laibach u BG Areni

Prvi muzički festival “IQ Music 2012” biće održan 9. juna u Beogradskoj areni. Uz poznate muzičare kao što su kontroverzni Marilyn Manson i slovenački bend Laibach, na sceni Arene možete nastupiti i Vi.

Osim pomenutih muzičara te večeri nastupiće i makedonski Mizar, britanski Dirty Vegas i domaći Block Out.

“Muzika više ne postoji, postoji samo industrija, a Marilyn Manson to dvoje uspešno spaja već dvadeset godina. Od nejgovih početaka do danas objavio je osam albuma, a najnoviji će biti u prodaji za nekoliko dana”, kazao je direktor Beogradske arene Dejan Petričević na konferenciji za novinare. Novi festival samo je prvi u nizu sličnih muzičkih događaja koji će se održavati u Areni nekoliko puta godišnje.

“Naš plan je da imamo po jedan prepoznatljiv događaj u svakom godišnjem kvartalu”, izjavio je Petričević.  “Na tim događajima nastupiće ‘čudni momci’, muzička imena koja ne predstavljaju deo redovnog repertoara Arene. Siguran sam da će oni imati publiku u Beogradu i da će ti događaji biti veoma uspešni”.

Festival je specifičan i po tome što će ga otvoriti neki od mladih neafirmisanih muzičara koje će publika izabrati putem konkursa. Naime, od 20. aprila biće otvoren konkurs za sve bendove i pojedince koji žele da obrade jednu od tri pesme koje su ponudili organizatori.

“Izabrali smo pesmu ‘Crno beli svet’ Prljavog kazališta jer je ona obeležila osamdesete godine kod nas. Naredni period obeležio je bend EKV pa smo ponudili pesmu ‘Par godina za nas’.  U ponudi je i pesma ‘Sweet dreams’ Marylina Mansona, što je sasvim prikladno jer je on jedno od najvećih imena festivala”, kazao je Mirko Vukomanović u ime Beogradske kulturne mreže.

On je objasnio da su se za ovaj potez odlučili između ostalog i zbog toga što su izvođači koji dolaze na festival poznati po brojnim obradama. Svi zainteresovani moći će da snime svoju obradu jedne od ponuđenih pesama i snimak iste postave na “YouTube”. Obavezno je da naslov snimka/pesme bude u sledećem formatu: ime benda – ime numere – za IQ MUSIC konkurs

Link sa “You Tube-a” na kome se nalazi snimak pošaljite od 20. aprila do 15. maja na e-mail adresu: iqmusicfestival@gmail.com. Svi snimci koji stignu, nalaziće se u video galeriji fejsbuk profila festivala. Prva faza glasanja traje od 11. do 25. maja kada će dvadeset bendova koji imaju najviše lajkova ući u uži izbor.

Osim najavljenog muzičkog konkursa, pre festivala biće održane brojne promotivne aktivnosti, uključujući i izložbu likovnih radova inspirisanih Mensonovim likom i delom.

Cena ulaznica, koje će uskoro biti puštene u prodaju, iznosi 2890 dinara za parter i 2990 dinara za sedenje. Organizatori su saopštili da će koncert biti organizovan za šest do deset hiljada posetilaca, a ukoliko bude potrebe, s obzirom na kapacitet Arene, u prodaju će biti pušteno još karata.

Festival organizuju Beogradska arena i Beogradska kulturna mreža uz podršku Jelen Live-a.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend