Koncerti

Nick Cave nastupa 14. jula na Exitu

Legendarni Nick Cave nastupiće 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, u okviru ovogodišnjeg Exit festival. Tom prilikom promovisaće novi album “Push the Sky Away”.

“Nick Cave and The Bad Seeds jedna su od najznačajnijih pojava na rock sceni u poslednjih 30 godina. Caveov energično rokerski, a ipak visoko stilizovani nastup, ne ostavlja ravnodušnim sve širi krug publike još od 1983. Radi se o umetničkoj magiji jedinstvene prirode koja u sebi fuzioniše teatralnost jednog Davida Bowieja, rokersku ekspresivnost jednog Iggy Popa i poeziju mračne strane života jednog Loua Reeda.” – izjavio je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske bine.
 
Svaki njegov koncert posebno je intenzivan doživljaj o kome se potom dugo priča, a istorija njegovih pojavljivanja u našim krajevima dobar je primer za ovu tvrdnju. Tako  deo naših gradskih lokalnih legendi njegov mitski prvi nastup 1990. u beogradskom SKCu, u trenutku kad je bio na prekretnici izlaženja iz underground okvira ka opštoj slavi, prepričava i dalje. Mnogo godina kasnije, koncert Nick Cave and Bad Seeds u beogradskoj Areni  2008. izabran je od strane kritike za najbolji strani koncert godine u našoj zemlji. Konačno, gostovanje njegovog garažnog rock projekta Grinderman na Exitu 2011, ostaje u pamćenju kao jedan od najeksplozivnijih nastupa svih vremena na Main Stageu.
 
Na Exitu 2013, Nick Cave će se pridružiti aktuelnoj R:Evoluciji na Main stage-u, u nedelju, 14. jula izvodeći svoje najpoznatije pesme iz svih delova prebogate karijere, uz neizbežno predstavljanje novog albuma.

Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival sa 50% popusta iznosi 5.990 dinara i može se kupiti na www.gigstix.com, na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu, Beogradu, Subotici, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Zemunu i Novoj i Staroj Pazovi, kao i u Corner Shop-ovima širom Srbije.

Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada mogu da se informišu slanjem e-maila na adresu tix@gigstix.com.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend