Koncerti

Povratak “Parnog valjka“ u Beograd

Hrvatski rok sastav "Parni valjak" u ispunjenoj Beogradskoj areni održao je prvi od dva povratnička koncerta posle 21 godine odsustva iz Srbije.

Bend gitariste Huseina Hasanefendića-Husa i pevača Akija Rahimovskog priredio je oduševljenim Beograđanima skoro tročasovni koncert, koji je okončan sa nekoliko biseva.

Zagrebački bend koji je poslednji put svirao u Beogradu 1989. godine u hali "Pionir", počeo je Koncert u Areni sa "Pjesmama ljubavnim", a zatim su sledile "041", "Gledam je dok spava" i "Zastave".

"Parni valjak" osnovan još 1976. godine, kada su za beogradski PGP objavili debitantski album "Dodjite na šou", nizao je hitove iz kasnijih delova karijere poput "Suzama se vatre ne gase", "Kaži gdje je ljubav" ili "Pusti nek traje", u kojima je zapaženu ulogu imao gitarista Marijan Brkić.

"Prije četiri godne rekli smo nikad više, ali nismo izdržali, vratili smo se da uživamo u ovome što imamo", rekao je Aki Rahimovski podsetivši da je njegov bend prestao da radi usled nedostatka motiva 2005. godine, ali su se lani ipak vratili na scenu.

Beogradska publika je posebno dobro prihvatila velike hitove "Valjka" iz prvog dela karijere "Uhvati ritam" i "Neda", kao i akustičarski izvedenu "Javi se".

"Beograde, kad imaš ljubav ti si najbogatiji čovek na svetu. Mi smo večeras najbogatiji ljudi na svetu", poručio je Rahimovski.

Jedan od vrhunaca koncerta bila je "Stranica dnevnika", posle koje su Zagrepčani zaradili prve ovacije te večeri.

Druge ovacije u trajanju nekoliko minuta ubrzo je zaradio Rahimovski, koji je čitav koncert na bini otpevao trčeći, plešući i pozivajuchi publiku da peva sa njim.

Na kraju je udaranjem šakom po prsima pokazivao koliko mu je stalo do koncerta u Beogradu, na šta je publika odgovorila aplauzima i udaranjem nogama na tribinama.

Izvođenje jedne od svojih najpopularnijih balada "Jesen u meni" bend je posvetio makedonskom pop pevaccu Tošetu Proeskom (1981-2007), jer je 16. oktobra, godišnjica njegove pogibije. a tokom izvođenja na video zidu išao je snimak Proeskog.

"Na današnji dan nas je napustio jedan prelepi dečko, naš anđeo. Ovo je za tebe Toše", rekao je emotivno Rahimovski nagrađen aplauzima publike.

Rahimovski je prepustio velike delove "Moja je pjesma lagana", "Prokleta nedelja" i "Ja u ljubav vjerujem" prisutnima u Areni da otpevaju, a do kraja "Valjak" je izveo i "Hvala ti" i "Ugasi me".

Drugi koncert "Parni valjak" će održati u Beogradskoj areni u 17. oktobra u 21.00 časova.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend