Koncerti

Rundek dolazi u Beograd sa Plavim avionom

Darko Rundek i njegov Cargo trio promovisaće novi album "Plavi avion" koncertima 22. i 23. decembra u Beogradu, koje će održati u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić", u organizaciji Long Play-a.

Rundek Cargo trio dolazi u okviru regionalne turneje povodom CD-a "Plavi avion", predviđenog da se pojavi do kraja meseca, a prodaja ulaznica za beogradske koncerte kreće od ponedeljka 8. novembra po jedinstvenoj ceni od po 2.000 dinara na blagajnama UK "Vuka Karadžića", Doma omladine Beograda i preko mreža Eventima i Gigstix-a.

Darko Rundek je sredinom septembra sa svojim Cargo triom objavio poučnu pesmicu o kraju kapitalizma "Para ljude vara" kao najavni singl novog albuma "Plavi avion". "Osim što je to naslov jedne od pjesama na albumu, ‘Plavi avion’ (Blue Plane) asocira na svojevrstan visinski bluz, i više govori o duhu, nego o muzičkoj formi albuma. Na albumu će biti dugačkih i kratkih pjesama, veselih i tužnih, ozbiljnih i smiješnih – rundekovskih. I puno uzbudljive svirke!", najavio je izdavač CD-a zagrebački Menart. Muziku i stihove "Para ljude vara" napisao je Rundek, a aranžman i izvedba je Rundek Cargo Trio, koji čine gitarista i pevač Rundek, violinistkinja Isabel i pijanista Dušan Vranić-Duco, koji se oprobao i na harmonici, udaraljkama, elektronskim zvukovima i pevajući. 

Prethodni Rundekov studijski album (sa Cargo orkestrom) bio je "MHM A-HA OH YEAH DA-DA" (2006), a potom je objavio i muziku iz pozorišnih predstava "Balade Petrice kerempuha" i "Brod za lutke", kao i "Live u Domu omladine" (izdanje Long Play-a 2008). 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend