Koncerti

Slayer nastupa u Beogradu 25. juna

Jedan od najznačajnijih hevi metal bendova današnjice, sastav Slayer, održaće 25. juna koncert u Kombank Areni u Beogradu.

Teži, brži i mračniji od ostalih, Slayer je postavio novi standard koji su ostali počeli da prate. Tom Araja (bas i vokali), Keri King i Džef Hanemen (gitare) i Dejv Lombardo (bubnjevi) čine bend koji ne samo da je izgradio žanr već i stav.

S obzirom na to da nikada nisu svirali u Beogradu, organizatori najavljuju beskompromisan, brutalan i nadasve glasan koncert koji će vam pokazati zašto Slayer smatraju alfom i omegom čvrstog zvuka.

Od samog početka, 1981. godine kada su nastali, muzika benda odražava previranja i zastranjivanja u društvu otvoreno iznoseći svoj stav o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bend na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa.

Tokom svih godina postojanja, bend nikada nije „spustio“ i „ublažio“ svoj muzički izraz poput pojedinih „praoca metala“ ili ga komercijalizovao zbog čega uživa veliki broj istinskih fanova.

Pored dva Gremija, bend ima i mnoštvo zlatnih tiraža i nagrada za „najbolje metal pesme i albume ikada“ od medijskih kompanija širom sveta među kojima su Kerrang!, SPIN, Metal Hammer, Revolver, i Esquire.

Da su i danas fokusirani na istinu svedoči njihov poslednji album „World Painted Blood“.

„Nove pesme su brze, teške i intenzivne sa agresivnom melodijom“, rekao je Araja. „U tekstovima se bavimo ubistvima, haosom, destruktivizmom, apokalipsom, serijskim ubicama i porodičnim nasiljom.“

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend