Koncerti

Snoop Dogg i Bloc Party na Exit-u

Legenda hip hop muzike Snoop Dogg i jedan od najvećih svetskih bendova indi rok scene Bloc Party, nastupiće na Exit festivalu koji će trajati od 10. do 14. jula.

Tačno je dve decenije od sada već istorijskog, čuvenog debi albuma „Doggystyle“, koji je pretvorio lik Snoop Dogga u planetarni fenomen. Reč je o izdanju koje je na nezaboravan način, ne gubeći na zvučnoj ozbiljnosti, unelo oštar ulični humor u svet hip hopa, kojim su u to vreme vladali uglavnom razni muzički gangsteri.

Danas je Snoop jedan od najprepoznatljivijih muzičara sveta. Taj status zaradio je vešto kombinujući svoju najveću ljubav, rep muziku, sa drugim muzičkim stilovima kroz saradnje sa pop zvezdama kao što su Katy Perry i Alicia Keys, ali i producentima elektronske muzike poput David Guette i Bob Sinclara.

Stara fascinacija Jamajkom, kao i novo ime Snoop Lion najavljuju njegov sledeći album „Reincarnated“, ali i dokumentarni film koji prati njegovo putovanje po ovom karipskom ostrvu.

„Ovim albumom želim da pošaljem poruku ljubavi i skrenem pažnju na sjajnu muziku nastalu na ovom divnom ostrvu, čija namena je oduvek bila da pozitivno menja svet i ima poseban život za sebe“, tvrdi muzičar.

Poseban specijalitet ovogodišnjeg Exit-a biće Bloc Party, koji spadaju u elitu savremene globalne alternativne rok kulture. Ovo će biti njihov premijerni nastup pred publikom u Srbiji i regionu.

Posle uspeha genijalnog prvog singla „She’s hearing voices“, svojim debi albumom „Silent Alarm“ obezbedili su status instant zvezda indi rok scene, osvajajući nagradu za album godine i najbolji novi bend, prema izboru najuticajnijih muzičkih časopisa.

Sledeći album „A Weekend In The City“ doneo je 2007. još gitarskog glamura i pregršt bitnih, emotivnih pesama, nametnuvši Bloc Party kao nosioce nekih od najznačajnijih svetskih festivala.

Posle pauze od četiri godine, u 2012. izdali su dugoočekivani, povratnički album „Four“, koji je doživeo veliki uspeh i izazvao brojne pozitivne kritike.

„Bloc Party je bend koji na Egzitu zatvara jedan magični krug, imajući u vidu da smo Franz Ferdinand i Arctic Monkeys, predstavnike ove briljantne generacije britanskih rock revolucionara već imali priliku da čujemo na Petrovaradinskoj tvrđavi“, navode organizatori festivala.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend