Koncerti

Stereo MC’s 15. juna u Kragujevcu

Britanski bend Stereo MC's, poznat po hitovima "Connected", "Step It Up" i "Ground Level", prvi je poznat izvođač drugog "Arsenal festa" koji će biti održan 14, 15. i 16. juna u Kragujevcu, u organizaciji Doma omladine Kragujevca i koncertne agencije Long Play iz Beograda.

Sa nedavno objavljenim novim albumom “Emperor´s Nightingale” (2011) londonski bend sviraće 15. juna kao nosilac programa druge večeri festivala koji se ponovo održava u jedinstvenom prostoru na otvorenom Kneževom arsenalu u Kragujevcu

“Kao što nikad nismo pripadali nekom određenom žanru, nikad nismo bili ni tipičan uspešan bend, niti su nas pratila sranja koja se obično povezuju uz uspešan bend…Kad dođeš negde da nastupiš tvoja jedina snaga je tvoja muzika. Koliko si velik zavisi samo od tebe i tvoje muzike. A to je zapravo dobro. To je lepota ovog posla”, kaže pevač Rob Birč (Birch), vođa Stereo MC’s sa producentom i didžejem Nikom Halamom (Nick Hallam).

Novina ovogodišnjeg festivala biće učešće nekoliko stranih izvođača, uz brojna značajna imena srpske i regionalne rok scene.

Cene ulaznica organizatori Dom omladine Kragujevac i Long Play objaviće uskoro, a postepeno u narednim nedeljama i imena ostalih izvođača i satnicu.

‘”Arsenal fest” je manifestacija koja ima za ciljeve – obnavljanje zajedničkog kulturnog prostora među državama bivše Jugoslavije, povezivanje sa svetskim muzičkim tokovima, promociju popularne kulture među mladima, ali pre svega – oživljavanje kulturno-istorijskog nasleđa grada Kragujevca” saopštili su organizatori.

Knežev arsenal, u kome će se drugi put održati festival, spada u najzanimljivije koncertne prostore u ovom delu Evrope, jer je smešten u jedinstveni fabrički prostor nekadašnje “Crvene zastave“.

U svojstvu promotera drugog Arsenala 30. marta u dvorani “Šumadija” u Kragujevcu održaće koncert zagrebačko Hladno pivo, koje je bilo među nosiocima programa prvog izdanja festivala prošlog juna, kada je tokom tri dana juna Knežev arsenal ispunilo preko 15.000 posetilaca iz Srbije i regiona.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend