Koncerti

Thom Yorke i Flea dolaze na Egzit

Sastav Atoms For Peace koji predvode muzičari Thom Yorke (Radiohead) i Flea (RHCP) nastupiće na ovogodišnjem festivalu Egzit koji se od 10. do 14. jula održava u Novom Sadu.

Atoms For Peace je ekperimentalna rok grupa koju su Jork i Fli osnovali 2009. u Los Anđelesu. U oktobru te godine po prvi put su nastupili na Echoplex festivalu u Los Anđelesu i oduševili publiku i kritiku svojim neobičnim spojem različitih muzičkih stilova.

Do debi albuma čekalo se neko vreme, ali je zvanično najavljeno da će se u prodaji naći 25. februara pod nazivom „Amok“. Nešto ranije album je postavljen na internetu za besplatno preslušavanje.

Osim pomenutih muzičara bend čine i Nigel Godrich (Radiohead), Joey Waronker (Beck/R.E.M.) i Mauro Refosco.

„Atoms For Peace nastali su kada smo Flea i ja zaglavili jedno veče slušajući Fela Kutija celu noć“, izjavio je Thom Yorke. „Otkrili smo koliko je ogromna muzička energija sakrivena u našoj potencijalnoj kolaboraciji. To su ti momenti kada osetiš da se velike stvari dešavaju.“

„Okarakterisani od svetskih medija kao „supergrupa“, Atoms For Peace su u ovom trenutku jedna od najvrelijih tema na svetskoj muzičkoj sceni. Svi smo veoma uzbuđeni što ćemo zajedno sa publikom EXIT festivala imati jedinstvenu priliku da čujemo jedan od najtraženijih muzičkih sastava ove godine“ saopštio je Dušan Kovačević, strateški direktor festivala.

Dragan Ambrozić, programski direktor glavne festivalske bine rekao je da će nastup Atoms For Peace biti jedinstvena prilika da domaća i regionalna publika čuje kako zvuče istinske muzičke legende u punom naponu snage, majstori muzike u novom izdanju u kome se gitarski zvuk pretapa u digitalni, rok u elektroniku, parole u poeziju.

Ovo je prvi u nizu hedlajnera ovogodišnjeg Exita koji je zvanično potvrđen. Domaća publika imaće priliku da uživa u ekskluzivnom koncertnom izdanju na prvoj turneji Atoms For Peace ikada.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend