Koncerti

Vruća koncertna jesen u Srbiji

Muzička sezona se uskoro sa otvorenih prostora seli u “Kombank arenu“ i Sava Centar. Stižu Il Divo, Paco de Lucía, Jennifer Lopez...

Sezona nastupa na otvorenom je završena, a ljubitelji dobre muzike preseliće se u “Kombank arenu” i Sava centar, koji će u ostatku godine biti centri zbivanja glavnih muzičkih dešavanja. Vruću jesenju koncertnu sezonu u “Areni”, 22. septembra, otvoriće najpoznatiji svetski klasični pop kvartet “Il Divo”.

Svetska turneja popularnog četverca prati objavljivanje njihovog poslednjeg albuma “Wicked game”, a beogradskoj publici poručili su da će joj prikazati najnoviji spoj izvrsne pevačke tehnike i operskih aranžmana.

Prvi put na BEMUS-u, 18. oktobra u Sava centru, nastupiće čuveni španski gitarista Paco de Lucía, koji se smatra najvećim flamenko umetnikom svih vremena. Dva dana u istoj dvorani zapevaće jedna od najpopularnijih pop pevačica u regionu Aleksandra Radović.

Poklonici muzike ove talentovane dame imaće priliku premijerno da čuju pesme sa njenog četvrtog studijskog albuma. Ljubitelje sličnih pop nota u izvođenju hrvatske pevačice Nine Badrić, “Mjuzik star” pozvao je na veliki koncert 26. oktobra u “Areni”.

Istog dana u dvorani pored Save nastupiće Akademski hor ruske armije Aleksandrov i Emira Kusturice i njegovog benda “No smoking orkestra”. Hor “Aleksandrov” je svetski poznat ansambl koji neguje vokalnu virtuoznost, a njihova izvođenja u publici bude posebne i jake emocije. Iskustvo sa svetskih scena, ali u drugom muzičkom ključu, preneće poznati srpski reditelj.

Genije na gitari, Steve Vai nastupiće u 30. oktobra u najvećoj beogradskoj hali, dok je najspektakularnija folk žurka na Balkanu Ace Lukasa zakazana za 3. novembar.

Oni sa nešto istančanijim muzičkim ukusom moći će 24. novembra da uživaju u nastupu orkestra “Buena Vista Social Club” i legendarne pevačice Omara Portuondo, imena koja danas u svetu važe za simbole kubanske muzike.

Irski pop rok bend The Crenberries vratio se na svetsku muzičku scenu velikom turnejom, u okviru koje će 4. decembra prvi put zapevati kod nas. Posle dvadeset šest godina od poslednjeg koncerta u Beogradu, “Prljavo kazalište” nastupiće u 22. decembra.

Pomenuti koncerti su samo oni koji su već zakazani, a sigurno je da će biti i novih čije održavanje tek treba da se potvrdi za kraj novembra i decembar.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend