Koncerti

Zaz 1. juna nastupa na Kalemegdanu

Veliki koncert francuske zvezde Zaz održaće se 1. juna u istorijskom ambijentu Gornjeg grada Beogradske tvrđave (Kalemegdan).

Kapacitet koncerta ograničen je na 5.000 ulaznica u parteru po ceni od 2.490 dinara i 1.000 u fan pitu čija je cena 2.990 dinara. Ulaznice se nalaze u prodaji putem prodajnih mreža Kard servisa, Eventima i Gigstiksa, dok se u Beogradu mogu pronaći u Bilet centru na Trgu republike, šoping centru „Ušće“, blagajni Beogradske arene i na još preko stotinu prodajnih mesta širom Srbije i regiona.

Muzički fenomen sa pariskog Monmartra, pevačica čije je puno ime Izabel Žefroa (Isabelle Geffroy), izrazila je ličnu želju da nastupi na otvorenom prostoru pred brojnim fanovima u prestonici kojima je zahvalna na nesvadašnjem prijemu njene muzike. Zaz se vraća u Srbiju sa nekoliko novih pesama, dok su njeni aktuelni singlovi „La fée“ i „Éblouie par la nuit“ već osvojili publiku s novim spotovima.

Zanimljivo je da je njen zagrebački koncert, koji će uslediti dva dana posle beogradskog, već rasprodat! To je samo jedan od uspeha kojima je Zaz započela ovu godinu, a prvi u nizu svakako je bila državna nagrada za najuspešnijeg francuskog izvođača u prošloj godini, kada je iza sebe ostavila i popularnog DJ-a Davida Getu! Zaz je ujedno i najprodavaniji strani izvođač u Srbiji u poslednjih šest meseci, što je slučaj i u još nekoliko evropskih zemalja u kojima će francuska kantautorka nastupiti ove godine. Od ove godine u prodaji se pojavio i njen prvi koncertni album i DVD „Sans Tsu Tsou“, koji u prevodu znači „posvuda“ kako bi se mogla ujedno opisati i njena energična pojava na bini. Ovo izdanje sadrži 16 odabranih numera snimljenih na različitim lokacijima i verno prikazuje raskošan izvođački talenat francuske pevačke zvezde i njenog izrazito veštog benda.

„Zatečena sam popularnošću. Ne znam šta se definiše pod karijerom, ali je trajalo dugo. A onda su naglo došli popularnost, mediji… Sve se desilo veoma brzo, možda i prebrzo”. Ovako je Zaz opisala svoj put na muzičkoj sceni u jednom od nedavnih intervjua. Pevačica autentičnog glasa i neobično iskrenog nastupa za današnje pop zvezde, rođena je kao i čuveni romanopisac Balzak, u gradu Tur u centralnoj Francuskoj. Muzikom se bavi od pete godine, a pored pevanja, svira klavir, violinu i gitaru. Čuveni nadimak Zaz joj u šali daju kolege iz benda „Don Diego“ kojem pristupa potpisujući ugovor sa jednim velikim slovom „Z“. Uz nekoliko sopstvenih ali i tri pesme iz pera francuskog pevača Rafaela, 2010. godine izlazi njen debitantski album „Zaz“, koji za kratko vreme postaje apsolutni fenomen širom planete, a nju vodi na različite pozornice od Sibira do Kazablanke, sve do jedinstvenog ambijenta Beogradske tvrđave čiji će biti gost 1. juna ove godine.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend