Puls grada

290 takmičara nastupa u Požarevcu

U Požarevcu će ove nedelje biti održano XV takmičenje drvenih duvača. Svečano otvaranje je u četvrtak 19. aprila od 20 sati. Na takmičenju će nastupiti 290 takmičara iz devet zemalja.

Na svečanosti otvaranju u Koncertnoj sali Muzičke škole “Stevan Mokranjac” nastupiće veliko evropsko ime, flautist Dejan Gavrić (Majnc, Nemačka) uz klavirsku saradnju Maje Rajković (Fakultet muzičke umetnosti, Beograd).

U petak, 20.aprila od 20 sati koncert će održati saksofonista Ninoslav Dimov (Fakultet muzičke umetnosti Skoplje, Makedonija), uz klavirsku saradnju Maje Popović (Fakultet muzičke umetnosti Skoplje, Makedonija). 

Na takmičenju koje traje do nedelje, 22. aprila nastupiće 290 takmičara iz devet zemalja: Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore, Bugarske, Makedonije i Srbije. 

“Muzička škola ogromnim organizacionim naporima dovodi u grad preko hiljadu gostiju na Takmičenje mladih solfeđista i Takmičenje drvenih duvača, koji sami snose troškove učestvovanja i boravka, a  mi im nudimo najbolje moguće uslove za rad i takmičenje, kao i vrhunske žirije, koji su garant pravičnosti takmičenja”, poručuju organizatori.

Škola ima značajnu finansijsku podršku Grada Požarevca i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend