Puls grada

Vojnici u poseti Požarevcu

Istorijski arhiv Požarevac ugostio je ovih dana grupu od 165 pripadnika Generalštaba Vojske Srbije iz Beograda.

Pripadnici Vojske Srbije razgledali su stalne izložbene postavke „Zanatstvo Okruga Pozarevačkog“, „Požarevac na starim fotografijama“ i „Stara i retka knjiga 1752-1864.“, kao i specijalnu postavku arhivskih dokumenata, fotografija, listova, časopisa i knjiga vojne provenijencije s kraja 19. i početka 20. veka.

Prigodna predavanja i vodjenja kroz izložbe održale su dr Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva Požarevac i arhivisti dr Dragana Miloradović, Nataša Milošević Dulić, Slobodanka Cvetković i Mirjana Stepanović.

Pripadnike Generalštaba Vojske Srbije pozdravio je i Bojan Ilić, predsednik Skupštine Grada Požarevca.

Ispred Vojske Srbije domaćine su pozdravili pukovnik dr Srećko Kuzmanović i major Bojan Vesković iz Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend