Dešavanja

Dani austrijskog filma u Požarevcu

Austrijski kulturni forum iz Beograda i Radio Boom93 organizuju reviju filmova pod nazivom " Dani austrijskog filma " koja će se održati od 7. do 9. decembra 2010.godine u Radio Caffe-u Boom93 u Požarevcu.

U okviru manifestacije biće premijerno prikazana tri filma novije austrijske produkcije. Njihov cilj je da daju presek aktuelnog stanja u austrijskoj kinematografiji, da ukažu na tematsku i žanrovsku raznovrsnost, na mulutikulturalnost , kako u samom austrijskom filmu tako i u svakodnevnom životu te zemlje.

Od izabranih naslova najviše pažnje svakako privlači dobitnik Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja 2008. godine Falsifikatori, Štefana Ruzovickog, koji će otvoriti "Dane austrijskog filma". 8.decembra na programu je film Pljačkaš, Benjamina Hajsenberga, a 9.decembra Universalove, Tomaša Vošica.

Manifestacija " Dani austrijskog filma " ce se po prvi put odrzati  u Radio Caffe-u Boom93 zbog činjenice da Grad Pozarevac nema bioskop i nemogućnosti da se film prikaže u Centru za kulturu, zbog kako nam je rečeno "amaterskih programa i zauzete sale u traženim terminima".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend