Dešavanja

Revija austrijskog filma u Radio cafeu

Revija „Dani austrijskog filma“ održava se od sutra do četvrtka u Radio cafeu Boom 93 u Požarevcu.

U okviru manifestacije koja se organizje sa četvrtka Austrijskim kulturnim forumom iz Beograda biće prikazana tri filma novije austrijske produkcije. Reviju će sutra od 19 časova otvoriti dobitnik Oskara 2008.godin, film Falsifikatori Štefana Ruzovickog.

Direktor Boom 93 Milorad Tadić kaže da su projekcije besplatne za sve ljubitelje filmske umetnosti jer je namera da se ukaže na problem da Požarevac danas nema bioskop.

„Ovo je XXI vek, a živimo u gradu koji nema bioskop. Ne vezano za to ko je u vlasti, u predizbornoj kampanji u lokalu pričalo se da ćemo dobiti profesionalno pozorište i drugo, a u međuvremenu smo ostali bez bioskopa. Građani imaju ozbiljan problem da pogledaju filmove domaće i svetske kinematografije jer je neko odlučio da nam to nije potrebno", rekao je on.

Revija nije mogla da se održi u Centru za kulturu, zbog kako je rečeno "amaterskih programa i zauzete sale u traženim terminima".

Pored Falsifikatora", publika će od 19 časova u sredu biti u prilici da pogleda „Pljačkaša" Benjamina Hajsenberga, a u četvrtak „Universalove" Tomaša Vušica.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend