Kultura

BAFTA: Najviše nominacija za „Džokera“

Nakon što su Zlatni globusi otvorili sezonu dodela filmskih nagrada ovog vikenda, u utorak je Britanska akademija za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA) objavila nominacije za prestižne nagrade koje dodeljuje idućeg meseca, prenosi Anadolija.

Film „Džoker“ vodi sa 11 nominacija, uključujući one za najbolji film, najboljeg režisera i najboljeg glavnog glumca za Hoakina Finiksa.

Slede ostvarenja Martina Skorsezea „The Irishman“ (Irac) i Kventina Tarantina „Once Upon a Time in Hollywood“ (Bilo jednom u Holivudu) sa po 10 nominacija.

Ratni film Sema Mendeza „1917“ je nominovan u kategoriji za najbolju dramu, nakon što je u istoj pobedio na dodeli nagrade Zlatni  globus.

Korejski film „Parasite“ (Parazit) je takođe među nominovanim u toj kategoriji.

Osim Finiksa, u kategoriji za najboljeg glumca su i Leonardo Dikaprio, Adam Drajver, Taron Egerton i Džonatan Prajs.

Najbolja glumica će se birati između Skarlet Johenson, Serše Ronan, Šarliz Teron, Rene Zelveger i Margo Robi.

Svečana dodela nagrada biće održana 2. februara, a domaćin će biti poznati britanski voditelj Grejem Norton.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend