Kultura

Burleska u bioskopima do kraja godine

Krajem ove godine u američkim i početkom sledeće godine u srpskim bioskopima premijerno će biti prikazan film "Burleska" ("Burlesque"), u kom će kao glumica debitovati poznata pevačica Christina Aguilera.

Eli (Christina Aguilera) je devojka iz malog grada, ali s moćnim glasom. Ona rešava da preokrene život i upušta se u neizvesnost. Kako bi ispunila snove, odlazi u Los Anđeles. Nakon uspona i padova u Burleska salonu, veličanstvenom mestu, ali i pozorištu punom bola koje je dom za inspirativnu muziku, Tes, vlasnica i upravnica salona (Cher), daje Eli posao konobarice. Razuzdani kostimi i smela koreografija očarali su mladu i bezazlenu devojku, koja je obećala sebi da će, barem na jedan dan, nastupati u Burleski.
Eli ubrzo sklapa prijateljstvo sa igračicom sa kojom nastupa, pronalazi neprijatelja i zaljubljuje se u Džeka, barmena i kolegu muzičara. Uz pomoć oštroumnog upravnika pozorišta i hostese transseksualca, Eli uspeva da raskrči sebi put od bara do pozornice. Njen spektakularni glas obnavlja Burleska salon i vraća mu nekadašnju slavu sve dok se ne pojavi harizmatični preduzetnik s primamljivom ponudom.
U ostalim ulogama pojavljuju se Cher, Kristen Bell, Julianne Hough, Stanley Tucci, Cam Gigandet, Alan Cumming, Peter Gallagher, Eric Dane, a reditelj filma je Steven Antin.
Podsetićemo da se Aguilera na neki način već okušala u ovom žanru snimajući 2001. godine spot za numeru "Lady Marmalade", koja je pratila film "Moulin Rouge!".

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend