Kultura

Država ne pomaže srpskom filmu

Režiser Darko Bajić izjavio je u subotu u Leskovcu da država ne čini ništa za srpsku kinematografiju, jer se iz "nepoznatih razloga" šest godina čeka na usvajanje zakona iz te oblasti.

"U poslednjih 20 godina, kada je ‘Avala film’ prešla u ruke tajkuna, Srbija je izgubila 20 miliona evra. Toliko je otišlo u inostranstvo u laboratorije, tehniku, kopije i to sve plaćamo unapred", rekao je Bajić agenciji Beta, koji u Leskovcu predsedava žiriju filmskog festivala "Lajf".

Na trećem po redu filmskom festivalu "Lajf" je prikazano 36 filmskih ostvarenja iz Srbije i inostranstva, a u takmičarskom delu učestvuje desetak igranih filmova.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend