Kultura

Festival srpskog filma fantastike gostuje u Novom Sadu

Festival srpskog filma fantastike počinje turneju po gradovima Srbije i bivše Jugoslavije.

Publici će biti prikazano 12 domaćih i inostranih kratkometražnih filmova iz selekcije sa 13. izdanja festivala, održanog u oktobru prošle godine.

Među odabranim filmovima nalaze se i prošlogodišnji dobitnici nagrade festivala Koskar – “Mališan” (najbolji vizuelni efekti), “Kostakurta – Balada o Satankrajini” (najbolji film iz zemalja bivše Jugoslavije, bez Srbije), “Flotando” (najbolji strani film), “Bio dvaput jedan kralj” (najbolji scenario domaćeg filma i najbolji film) i “Videćeš večeras” (najbolja režija domaćeg filma).

Organizatori festivala navode da se između redovnih godišnjih izdanja u Beogradu, FSFF nalazi na stalnoj turneji po Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije.

Tokom prethodnih godina turneja je imala više od 50 stanica. Prema rečima organizatora, cilj turneje je da se poklonici naučne i fantastike i horora u Srbiji, zemlji iz koje je potekla reč “vampir”, upoznaju sa bogatom tradicijom fantastičnog i natprirodnog, kao i sa skrajnutim delom sopstvene kinematografije. Sa druge strane, turnejom po zemljama bivše Jugoslavije, FSFF doprinosi tešnjem povezivanju njihovih kinematografija i filmskih stvaralaca.

Festival srpskog filma fantastike (FSFF), osnovan u januaru 2006. godine, prva je manifestacija u Srbiji koja je počela da se zanima za domaće filmsko stvaralaštvo u oblasti fantastike, naučne fantastike i horora.

Istovremeno, FSFF je najstarija filmska manifestacija u regionu koja se posvetila isključivo ovim žanrovima.

Kompletan program projekcija možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici Festivala srpskog filma fantastike.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend