Kultura

Glumici nagrada Sarajevo filmskog festivala

Sarajevo film festival će ugostiti francusku glumicu Izabel Iper, kojoj će dodeliti Počasno srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Izabel Iper je filmska i pozorišna glumica koja je tokom pet decenija duge karijere sarađivala sa slavnim rediteljima poput Mihaela Hanekea, Kloda Šabrola, Žan-Lika Godara, Ota Premingera, Bertranda Tavernijera, Bertranda Blira, Kler Denis i Pola Ferhofena.

Počasno srce Sarajeva biće uručeno Izabel Iper pre projekcije filma „Jadnici“ 18. avgusta, u 20.30 sati, u Letnom kinu Raiffeisen, a glumica će održati i master-klas istog dana u 18 časova u bioskopu „Meeting Point“.

Izabel Iper je dobitnica brojnih prestižnih nagrada, uključujući nagradu BAFTA za najbolju mladu glumicu za ulogu u filmu „Čipkarica“, dve nagrade za najbolju glumicu Filmskog festivala u Veneciji za uloge u filmovima „Priča o ženama“, „Ceremonija“, specijalne nagrade žirija Venecijanskog festivala za ulogu u filmu „Gabriele“ i za životno delo, te dve nagrade za najbolju glumicu Filmskog festivala u Kanu, francusku nagradu „Cezar“…

Za ulogu u filmu „Ona“ osvojila je i nagrade „Gotam“, „Zlatni globus“ i „Spirit“, kao i nominaciju za nagradu Oskar. Nagrađivana je i za rad u pozorištu i nosilac je francuskog državnog Ordena za zasluge reda Legije časti i Ordena reda viteza umetnosti i književnosti. Predsedavala je žiriju 62. Filmskog festivala u Kanu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend