Kultura

Igra prestola: HBO ukinuo jedan prikvel, ali stiže drugi – “Kuća zmaja”

Kompanija HBO dala je zeleno svetlo za snimanje serije "Kuća zmaja" (House of the Dragon), koja donosi priču čija radnja se odvija 300 godina pre događaja iz izvornog serijala, "Igre prestola".

Prikvel je izraz koji se koristi da bi označio razliku u nastavku filmskog serijala koji hronološki opisuje događaje koji prethode onome što smo već imali prilike da vidimo. HBO je informaciju objavio samo nekoliko sati pošto je drugi prikvel iz te franšize, u kojem je trebalo da glumi i Naomi Vots, navodno ukinut.

Serija “Igra prestola” završena je ove godine posle osam sezona emitovanje, a završnica je izazvala burne reakcije obožavalaca širom sveta. Priča je tokom godina postala jedna od najpopularnijih serija na svetu, sa više desetina miliona obožavalaca i gledalaca. Osvojila je i brojne nagrade.

“Sa zadovoljstvom mogu najaviti da smo naručili ‘Kuću zmajeva'”, rekao je Kejsi Blojs iz HBO. Na zvaničnom Tviteru “Igre prestola” najavili su da će seriju koproducirati autor “Pesme leda i vatre” Džordž R.R. Martin, Rajan Kondal i Migel Sapočnik.

U međuvremenu je dosta reakcija izazvala vest o ukidanju druge prikvel serije za koju je pilot epizoda snimljena tokom leta.

Neimenovani izvor je u utorak za Holivud reporter izjavio da je izvršna producentkinja Dđžejn Goldman poslala imejl ostatku ekipe u kojem se navodi da je HBO ukinuo seriju. Razlozi nisu poznati, a HBO još nije objasnio koji je povod za taj potez.

Na sajtu Dedlajn piše da se vodećim ljudima kompanije nije svidela pilot epizoda.

Radnja serije, na kojoj je takođe radio Džordž R.R. Martin, navodno se odvija 5.000 godina pre događaja u originalnoj seriji. 

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend